CV ketel in de zomer

In deze snikhete zomer is de CV ketel waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt. De periode waarin de verwarming weer aan moet lijkt ver verwijderd van het prachtige zomerweer. Toch vindt de eerste vorst aan de grond meestal al plaats in de eerste week van oktober, over een krappe twee maanden. Ieder jaar is dat ook de drukste periode voor wat betreft storingen en lekkages aan CV ketels. De hele zomer heeft de ketel op halve kracht kunnen draaien en moet nu ineens vol aan de bak. Dit levert de nodige problemen op. Daarom geven wij u drie tips die zorgen dat u tijdens de zomer geen energie verspilt en in de winter geen dag in de kou hoeft te zitten.

1. Zet uw thermostaat laag

In de zomer is het niet nodig dat uw verwarming aanslaat. Wat veel mensen echter niet doen is de thermostaat lager zetten. Het hele jaar blijft deze staan op 21 graden, waardoor de ketel tijdens een koelere zomernacht onnodig aan kan slaan. Onze tip is om aan het eind van de lente de thermostaat naar beneden af te stellen, rond 16 a 17 graden. Zo weet u zeker dat de verwarming niet aanslaat. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het bespaart ook nog de nodige stookkosten.

2. Laat uw ketel nu onderhouden

De zomermaanden zijn ideaal voor het onderhouden van uw ketel. Zo zorgt u ervoor de ketel aan het begin van de winter klaar is om uw huis weer te verwarmen. Het is vervelend als het koud is en u erachter komt dat de verwarming niet werkt. Ons advies luidt daarom: laat uw ketel in de zomermaanden onderhouden, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

3. Laat uw ketel nu vervangen

Als uw ketel 12 jaar of ouder is, dan neemt het rendement sterk af. Hierdoor zult u meer stookkosten moeten gaan betalen of verwarmt de ketel het huis niet meer goed. Zorg ervoor dat u voordat de winter begint een goedwerkende ketel in huis heeft.

augustus 9, 2018
« Terug naar pagina overzicht